KeraCare Hydrating Detangling Shampoo Sulfate-Free (240ml)

Merk: KeraCare

Model: 16D1903

vanaf €9, 62

Op voorraad
Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

KeraCare
KeraCare Hydrating Detangling Shampoo Sulfate-Free (240ml)

Hydrating Detangling Shampoo Sulfate-Free (240ml)

KeraCare Hydrating Detangling Shampoo Sulfate-Free is een schoonheidsbad voor het haar. Het schuimt veel terwijl het tevens het haar conditioneert en reinigt.pH neutraal en uitstekend voor gerelaxed, curly/gepermanent of gekleurd haar.Bevat natuurlijke botanische extracten.Ontklit.Herstelt beschadigde plekken langs de haarschacht en gespleten haarpunten.Geconcentreerde formule.

Voordelen

Bevochtigt en conditioneert het haar voor een gezonde look.Verwijdert overtollige oliëen uit het haar en de hoofdhuid zonder deze volledig uit het haar te onttrekken. Minimaliseert het breken van het haar.Sluit de haarschubben en herstelt tevens beschadigd haar.Ontklit en maakt het haar zowel nat als droog kambaar.Maakt het haar zacht en voegt glans toe.

Gebruiksaanwijzing

Maak het haar grondig nat. Wrijf de shampoo tussen de handpalmen en zacht inmasseren in het haar.Goed laten schuimen.Uitspoelen en herhalen. Het haar conditioneren met Affirm of KeraCare conditioner naar keuze.

Er zijn drie aanwijsbare oorzaken die ervoor zorgen dat die natuurlijke haarlijm loslaat: UV-straling, warmte van stylingapparatuur en sulfaathoudende shampoo.   

Sulfaat-vrije shampoo helpt tegen uitdroging, de buitenste laag van de haren bestaat uit kleine schubbetjes die dakpansgewijs over elkaar liggen. Ze beschermen ze de kern van het haar, maar er is nog iets; ze worden met een stofje (18-methyleicosinoic) dat als een soort lijm fungeert bij elkaar gehouden. Warmte lost deze lijm op, met als resultaat een dorre bos. Wat te doen?    

Je haar verwarmen met stylingapparaten zorgt ervoor dat het water in het haar verdampt. Normaliter neemt haar ook vocht uitde omgeving op, dit wordt nu ook bemoeilijkt omdat de eigen voorraad zo slinkt. Eigenlijk zou je je haar weer in een waterbadje moeten leggen om de hoeveelheid water terug te brengen naar normaal. Als de hoeveelheid vocht laag is, wordt je haar droog en breekbaar.

Ook je haar natmaken en daarna snel drogen is slecht. De haarvezels zwellen eerst op en krimpen dan weer. De schubben worden hierdoor kwetsbaar, gaan te veel open staan en kunnen dus breken.

Hier zijn wat tips van experts:

 

  • laat je haar het liefst aan de lucht drogen en gebruik anders een diffuserkop op je fohn.
  • buiten kan het zinvol zijn je haar te beschermen met een uv-lotion en draag het liefst zoveel mogelijk een hoed of petje.
  • gebruik bij voorkeur een shampoo waar geen sulfaat in zit. ze komen nu al mondjesmaat op de markt. Sulfaat breekt namelijk ook de lijm tussen de schubben af. We bedoelen hier dan de wasactieve stof Sodium Lauryl Sulfaat. Je vindt dit soort shampoo`s traditioneel vooral onder de natuurlijke merken.
  • bescherm de schubben! Niet je haar woest met een handdoek drogen. Alleen borstelen als het droog is en dan met een zachte borstel of grove kam.

 

Varianten

Variant

Prijs

Aantal

Hydrating Detangling Shampoo Sulfate-Free (240ml) 240ml

€9,62

Hydrating Detangling Shampoo Sulfate-Free (240ml) 3.79L

€48,11

Hydrating Detangling Shampoo Sulfate-Free (240ml) 950ml

€17,79

Reviews

Nog geen reviews.

Vaak samen gekocht