Silk Press Treatment

21 oktober 2020

AdobeStock_245929462.jpeg

Wat is een Silk Press Treatment?

Een Blow Out oftewel Silk Press Treatment is een techniek die gebruikt wordt om je haar zonder chemicaliën steil te maken. Door diepe vochtinbrengende compacte conditioners te gebruiken maak je de behandeling een stuk aangenamer. Een absolute must voor een perfect resultaat is een goede Ionic Ceramic stijltang te gebruiken die in temperatuur verstelbaar is. Een goed voorbeeld van zo'n steiltang kan zijn: de Babyliss Pro Elipsis 3000, CHI by Farouk G2 of Chi by Farouk Nano 1.

Doordat deze behandeling niet met chemicaliën wordt uitgevoerd, is de nazorg iets intenser dan wanneer je je haar steil zou maken met bijvoorbeeld een ontkroezings product (haar relaxer). Wat onder andere erg belangrijk is is om vocht te vermijden. Vocht kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan douchen met de deur dicht, dit veroorzaakt vaak een stoom effect waardoor je haar kan gaan pluizen en krullen.

Deze behandeling werd vroeger ook al toegepast, echter gebruikte men toen ijzeren kammen die letterlijk op het vuur verhit werden om zo vervolgens pluk voor pluk door je haar heen te kammen. De kennis van het haar was een stuk minder dan tegenwoordig en de bewustwording om gezond haar te hebben en houden was nog ver te zoeken. Voor het slapen gaan adviseer ik om je haren te bedekken met een zijden sjaal of muts. De behandeling blijft tot de volgende wasbeurt intact mits er geen vocht bij het haar komt.

KeraCare PrePoo.png

Stap 1: Pre-Poo Conditioner

Merkafhankelijk verschilt de eerste stap van een Silk Press Treatment. In deze blog zal ik de werkwijze van de Keracare Thermal Wonder uitleggen. In een andere blog zal ik de werkwijze van de Design Essentials Agave & Lavender verzorgen.

Gebruik:

De naam van dit product spreekt voor zich. 'Pre' betekent voor en 'Poo' is een afkorting van shampoo, kortom: voor het wassen. De KeraCare Pre-Poo Conditioner is dus geen shampoo, maar een deep conditioner. Je brengt de KeraCare Thermal Wonder Pre-Poo Conditioner ruim aan op droog, ongewassen haar. Verdeel het product vervolgens van de wortel naar de punten van het haar en kam/masseer het zorgvuldig door voor een gelijkmatige verdeling. Bedek het haar met een plastic kapje en laat 10 á 15 minuten inwerken. Laat de Pre-Poo Conditioner het liefst onder een hitte bron bijvoorbeeld een droogkap of fohn. Spoel de Pre-Poo goed uit met warm water en je bent klaar voor de volgende stap!

Tip: mocht je heel veel tijd hebben dan kun je de KeraCare Pre-Poo Conditioner ook een keer als intensieve nacht treatment gebruiken.

Thermal Wonder Cleansing Shampoo.png

Stap 2: Thermal Wonder Cream Cleansing Shampoo

Behandel je haar in deze tweede stap met de zachte, diep voedende en vochtinbrengende shampoo: KeraCare Thermal Wonder Cream Cleansing Shampoo. Dit is een conditionerende shampoo die je haar en hoofdhuid op een milde manier reinigt. Door de milde reiniging van de shampoo strip je het het haar niet van haar natuurlijke oliën en bereidt het zich voor op het stijlen met hitte bronnen.

Gebruik:

Breng de shampoo royaal aan op nat haar en verdeel het gelijkmatig door het haar. Masseer dit zachtjes in op de hoofdhuid. Spoel de shampoo goed uit en indien nodig kun je deze stap nogmaals herhalen. Als je klaar bent met wassen van je haar droog je het haar goed af en als het handdoek droog is ben je klaar voor de laatste stap!

WhatsApp Image 2020-10-21 at 13.23.48.jpeg

Stap 3: 6 in 1 Thermal Protector

KeraCare Thermal Wonder 6 in 1 Thermal Protector is een tegen de hitte beschermende spray met meerdere goede eigenschappen. Dit multifunctionele wonder middel heeft diverse functies waar het haar erg blij van wordt!

Allereerst werkt de Thermal Protector als een leave-in-conditioner door de haarschubben af ​​te sluiten en het zo makkelijker te maken om het haar te ontwarren. Hiernaast biedt de Thermal Protector aanzienlijke hittebescherming om zoveel mogelijk schade te voorkomen tijdens het föhnen en/of glad maken met de stijltang. Ook helpt deze spray pluis en kroezen beter onder controle te houden voor een langdurig houdbaarheid van de treatment. Kortom: Het ontwart, beschermt, verzacht, sluit en hydrateert en kan zowel op nat als op droog haar worden aangebracht.

Gebruik:

Breng het product voor de eerste keer aan na het wassen met shampoo op handdoek drooghaar, net voordat je het gaat drogen met de föhn. Vernevel over het hele hoofd en kam zachtjes door tot aan de punten. Föhn het haar droog en spray het product opnieuw vóór het glad maken met de stijltang. Gebruik je de KeraCare Thermal Wonder 6 in 1 Thermal Protector voor het glad maken met de stijltang? Spuit dan een royale hoeveelheid op elke passe van ongeveer een duim breed en kam door vlak vóór het aanbrengen van de stijltang. Voor professionals met ervaring adviseer ik een stijltang die wel tot 230 °C ingesteld kan worden, maar voor thuis gebruik adviseer ik zonder twijfel een stijltang tot maximum 200 °C.

Het zal even wennen zijn om de omgekeerde route te volgen door eerst conditioner te gebruiken en daarna pas shampoo, maar het is zeker het proberen waard. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring en mochten jullie nog vragen hebben dan horen wij dit graag.

Het team van Kappersproducten.nl staat altijd klaar om jullie vragen te beantwoorden!